Tisková zpráva: DĚKUJEME VŠEM LIDEM DOBRÉ VŮLE

Všichni obdarovaní klienti Domova pro seniory a domu s pečovatelskou službou v Mariánských Lázních děkuji všem lidem s dobrým srdcem, kteří jim nadělili k letošním Vánocům dárek.

„Je to nádherný pocit, když otevíráte ručně zabalený dárek od někoho, koho vlastně vůbec nezníte, a kdo si udělal v předvánoční  době  čas a šel pořídit dárek pro nějakou cizí babičku nebo dědečka,“ řekla jedna  obyvatelka domova pro seniory. „Představuji si tu rodinu, která ze svého rodinného rozpočtu vzala peníze a koupila mi tak krásný dárek. A byly u toho určitě i nějaké malé děti,“ dodává.
Paní ředitelka Libuše Hoyerová postupně jmenuje jednotlivé dárce:
  1. před Vánoci přišly děti a paní učitelky z místních mateřských škol, zazpíval, odříkaly koledy a přinesly vlastnoručně vyrobené dárky
  2. nadílka dětí z MŠ na Hlavní ulici byla obohacena vřelými objetími dojatých babiček a dědečků ze strany malých školáčků
  3. na vánoční besídku v ZUŠ Fryderyka Chopina přinesli zaměstnanci Schlosshotelu a jejich děti živý dárek – malé morčátko s klecí i krmením
  4. velikou nadílku obdrželi babička i dědečkové v pátek 21.12. od ředitelky Tesca – paní Lenky Vlkové. Pořídila je prostřednictvím Stromu splněných přání, který pořídila v supermarketu a kde si zákazníci od svátku svatého Mikuláše rozebírali jednotlivá přáníčka seniorů a postupně je plnila nákupem dárků. Lidé z Mariánskolázeňska tak udělali radost lidem v domově. Veliké poděkování si vedle rodin, jež dárky nakoupili, zaslouží i zaměstnanci Tesca, kteří je všechny zabalili, rozdělili do krabic podle jednotlivých pater domova seniorů a poté ještě přivezli přímo k jejich adresátům. Rozzářené oči babiček a dědečků b si zasloužili vidět každé oči, které se na radosti podílely.
  5. veliké poděkování posíláme také paní hejtmance Janě Mračkové Vildumetzové za to, že i ona na Karlovarském kraji zorganizovala Strom splněných přání a umožnila tak našim opuštěným seniorům  zažít mimořádné štěstí. Dárky jim přivez osobně její náměstek pan Martin Hurajčík a místostarosta města Mariánské Lázně pan Pelc.
  6. 6. nádherné setkání s sebou přinesla návštěva jedné dívenky s maminkou. Ty samy připravily dárky celému oddělení se zvláštním režimem a panu Hájkovi, kterého poznal v místní nemocnici, když se tam v létě léčil. Je to malý zázrak, že ho dokázaly najít i v době svátků a potěšit ho svojí návštěvou.

7. také známá Tříkrálová sbírka pořádanou Charitou obdařila seniory srdečnými zážitky, radostí a dárky. Kromě sladkostí každý senior dostal malý polštářek, který ušily členky místní charity.

Těchto počinů si nesmírně vážíme, svátky jsou každý rok plné emocí, dojmů a těší nás, že ji kromě nás našim klientům dovedou zpříjemnit děti a dospělí obyvatelé z města a kraje.
    CHVÁLA LIDEM DOBRÉ VŮLE.
Celý článek